Ik & mijn werk

“Alles is interessant als je er in begint te graven.”  – Jan Lever, bioloog (1922-2010)

Ik ben Harmen Brethouwer en ik woon in Amsterdam. De naam van deze website en mijn onderneming is een oproep aan mijzelf en anderen: blijf graven, blijf vragen, kijk onder het oppervlak van mensen en dingen. Ik wil openminded en onderzoekend in het leven staan. Middels mijn werk als tekstschrijver/redacteur probeer ik dat doel te bereiken.

Omdat ik het zonde vindt om van boeken en films te genieten en ze vervolgens te vergeten, schrijf ik boek– en filmrecensies. Dan zijn er de actualiteiten en onderwerpen die vrágen om een reactie. Mijn voornaamste interessegebieden zijn religie en levensbeschouwing (geest) en wetenschap en geschiedenis (weten). Als ik jou weet te boeien tijdens het spitten, is dat mooi meegenomen. Wel hoop ik dat je zelf ook de schop oppakt in het reactiegedeelte onder mijn teksten!

ik, harmen

De afgelopen jaren heb ik als freelance bedrijfsjournalist, tekstschrijver en redacteur ontelbare artikelen geschreven voor allerlei soorten media. Online en print, intern en extern, webredactie, interviews, beeldbewerking: weinig terreinen zijn mij onbekend. Momenteel ben ik op zoek naar meer kansen om als communicatiemedewerker, tekstschrijver of redacteur aan de slag te gaan. Bekijk ook mijn profiel op LinkedIn.

Als ik niet werk, verdiep ik me graag in klassieke, arthouse- en wereldcinema. Ik heb een zwak voor gedurfde films die je aan het denken en vooral voelen zetten. Omdat ik die liefde wil delen, schrijf ik recensies en beschouwingen. Verder verzorg ik met enige regelmaat inleidingen en besprekingen tijdens filmvertoningen. Dit deed ik onder andere in Filmtheater Fraterhuis in Zwolle en in de Vrije Universiteit. Het Filmgesprek vormt momenteel een ideaal platform voor mijn cinefiele activiteiten.

Benieuwd naar de teksten die ik schrijf? Bekijk mijn groeiende online portfolio, waarin ik enkele aansprekende artikelen uitlicht.

Heb je een vraag of opmerking? Of wil je gebruik maken van mijn diensten op het gebied van tekst, redactie, film en zingeving? Neem dan contact met me op via LinkedIn of schrijf me!

BlijfGraven Tekstproducties
KvK-nummer: 55855563

Enkele organisaties waarvoor ik werkzaamheden verrichtte:

lumc

Actuele medische en wetenschappelijke ontwikkelingen.
Daarover gaan de nieuwsartikelen en persberichten
die ik voor het LUMC schrijf.

hogeschool inholland

Voor Hogeschool Inholland schrijf ik teksten van velerlei soort,
zoals reportages, nieuwsberichten, interviews en wervende
opleidingsteksten. Ik werkte mee aan diverse campagnes.

het filmgesprekAls redacteur bij Het Filmgesprek verzorg ik filmbesprekingen met
publiek en schrijf ik filmrecensies en kijkwijzers. Ik organiseer evenementen
en denk mee over de koers van deze jonge en ambitieuze stichting.

protestantse kerk amsterdam

Voor de Protestantse Kerk Amsterdam lever ik een bijdrage aan de
publicatie Kerk in Mokum. Mijn artikelen gaan over de stad,
maatschappelijke actualiteit, sociale projecten en geloofsbeleving.

zinweb

Voor Zinweb, trefpunt voor cultuur, spiritualiteit en ethiek, was ik als
webredacteur verantwoordelijk voor een eigen rubriek; daarnaast
presenteerde ik er het Zinweb Café, waar ik vele gasten interviewde.

boomerang publishingIn opdracht van Boomerang Publishing werkte ik mee aan het
studentenmagazine Splurge van Hogeschool Inholland.

firma hoe dan wel

Firma Hoe Dan Wel

utrecht manifest

Utrecht Manifest

cathedral consulting nl

Cathedral Consulting Nederland


Organisaties en projecten waarvoor ik als vrijwilliger actief was of ben:

burennetwerk

Burennetwerk Amsterdam

geloof en wetenschap

Geloof & Wetenschap

tijdschrift kunstlicht

Tijdschrift Kunstlicht

de vluchtkerkDe Vluchtkerk

het wereldhuisHet Wereldhuis

zoldercinema

Zoldercinema

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on Tumblr
categorie: overig